Heeft u uw
financiële zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Opstarten invordering bij het niet betalen van openstaande belastingaanslagen

Geplaatst op: 24-03-2021, 13:36:14

De Belastingdienst gaat ondernemers telefonisch benaderen die de afgelopen maanden een aanmaning en een dwangbevel hebben ontvangen wegens nog onbetaalde belastingaanslagen.

Tijdens het gesprek wordt de ondernemer erop gewezen dat de Belastingdienst de afgelopen periode zeer terughoudend is geweest met dwangmaatregelen om de belastingaanslagen te innen, maar dat bij uitblijven van betaling deze maatregelen wel weer zullen worden opgestart. De Belastingdienst informeert bij de ondernemer naar de reden van het niet kunnen betalen en de ondernemer wordt daarbij gewezen op de mogelijkheid van een betalingsregeling, in het bijzonder in relatie met de coronacrisis.

Daarnaast gaat de Belastingdienst een belactie opstarten in het kader van de corona-uitstelregeling. De Belastingdienst constateert dat er een grote groep ondernemers is die niet kiest voor het verlengen van het bijzonder uitstel van betaling, terwijl deze ondernemers niet in staat blijken om hun lopende betalingsverplichtingen van belastingschulden te voldoen. Hiermee voldoen deze ondernemers niet aan de voorwaarden voor de betalingsregeling van 36 maanden. Zij riskeren op deze manier dat de opgebouwde belastingschuld binnen een redelijk korte termijn na 1 juli 2021 moet worden betaald. Tijdens het telefonisch contact informeert de Belastingdienst naar de reden waarom de ondernemer nog geen verlenging van het bijzonder uitstel van betaling heeft aangevraagd en licht toe wat de gevolgen kunnen zijn. Daarbij legt de Belastingdienst aan de ondernemer uit hoe de verlengingsprocedure werkt en welke voorwaarden daarbij gelden, waaronder eventueel de derdenverklaring.

Bron: Belastingdienst 23 maart 2021

Ga terug naar de vorige pagina